تنها عده ی کمی در جهان وجود دارند که میتوانند شفق های قطبی را از نزدیک ببینند و عده کمی هم میفهمند که علت این پدیده ی طبیعی چیست؟ یا اینکه چطور میشود که این اتفاق می افتد؟ و ترجیح میدهند فقط از زیبایی خارق العاده آن لذت ببرند .

جریان از این قرار است که بادهای خورشیدی که به سمت سیارات روانه می شوند سیلی از ذرات باردار  خورشیدی به جو و مغناطکره سیارات برخورد میکند، برخورد ذرات باردار پلاسمای خورشیدی با اتم‌ها و مولکول‌های جو زمین در لایه یونسپهر جو، موجب پدید آمدن شفق قطبی یا آرورا می‌شود .

در عرض جغرافیایی قطب شمال به آنها شفق‌های شمالی نیز گفته می‌شود که این نام برگرفته از نام ایزدگونه رومی سپیده‌دم و نام یونانی باد شمالی است که در سال ۱۶۲۱ توسط پیر گاسندی روی این پدیده طبیعی گذاشته شد البته بعضی از قبایل کانادایی به این پدیده رقص ارواح می‌گویند.  به شفق‌های قطبی، نور قطب شمال هم گفته می‌شود زیرا آنها غالباً در نیم کره شمالی رویت می‌شوند و هر چقدر به قطب شمال نزدیک می‌شوید با توجه به مجاورت با قطب مغناطیسی شمالی زمین احتمال بیشتری می‌رود که بتوانید آنها را ببینید در شهرهای شمالی کانادا که بسیار نزدیک به قطب هستند امکان رویت آنها بسیار زیاد است.شفق‌های قطبی معمولاً از سپتامبر تا اکتبر و از مارس تا آوریل و معمولا در شب اتفاق می‌افتند که اگر سپیده دم انتظارش را بکشید شانس دیدنتان را افزایش داده اید در قطب جنوب نیز این پدیده اتفاق می‌افتد ولی فقط در جنوبی‌ترین عرض جغرافیایی و گاهی اوقات به صورت نادر در آمریکای جنوبی و استرالیا نیز قابل رویت است.

northern-lights-colorful-sky northern-lights-eerie-green-hue northern-lights-from-space northern-lights-green-purple northern-lights-iceland northern-lights-in-lapland-finland northern-lights-lake-michigan-pink northern-lights-over-scotland northern-lights-purple-hue SPN-PETEBM-01.JPG northern-lights-rainbow-of-colors northern-lights-red-hue northern-lights-Tommy-Eliassen