انگشتان شما رازهای بسیاری را در مورد سلامت جسمانی و روحیتان در خود نهفته دارند؛ از خصوصیات شخصی گرفته تا بیماری‌هایی که با آن دست به گریبان هستید.
رقمی که از تقسیم ارتفاع انگشت اشاره (دوم) به انگشتری (چهارم) حاصل می‌شود، اطلاعات بسیار مهمی را بازگو می‌کند. این نسبت که تحت عنوان ۲D:4D از آن یاد می‌شود دانشمندان را به کشف یافته‌هایی رهنمون می‌سازد که همواره باعث شگفتیشان می‌شود. معمولا در مردان، انگشت انگشتری از سبابه بلندتر بوده و نسبت این دو به هم برابر با ۹۶/۰ است. این قضیه در زنان برعکس بوده و نسبت طول این دو انگشت رقمی بیشتر از یک است.

دو دست باز
در اوایل سال جاری محققین دانشگاه فلوریدا دریافتند که این تفاوت‌ها به دلیل قرار گرفتن نوزاد در معرض هرمون‌های جنسی پیش از زایمان به وجود می‌آید و هورمون تستوسترون باعث بلند شدن انگشت انگشتری می‌شود و استروژن باعث رشد انگشت اشاره. اما این نسبت چه اطلاعاتی در مورد فرد می‌دهد.
در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ میلادی در دانشگاه Bath انجام گرفت، محققین متوجه شدن که نسبت این دو انگشت به یکدیگر در آن دسته از بازیکنان راگبی که قدرت بالایی دارند و چالاک‌تر هستند، پایین‌تر است. در تحقیق دیگری که در دانشگاه Teeside انجام گرفت، همین نتایج به دست آمد. در این تحقیق از شرکت‌کنندگان خواسته شد که به مجموعه‌ای از پرسش‌های شخصی پاسخ دهند، سپس مشخص شد که افرادی که نرخ یاد شده در آن‌ها کم‌تر است، از استقامت روحی بالاتری برخوردار بوده و علاوه بر آنکه خوش‌بین هستند، تا حدودی نیز خشن می‌باشند که همه این مشخصات برای کسب موفقیت‌های ورزشی لازم و ضروری می‌باشد. به نظر می‌رسد که طول انگشتان با خصیصه‌های دیگری چون حس همدلی و وابستگی ارتباط دارد. در اوایل سال ۲۰۱۱ دانشمندان در دانشگاه Utrecht، Holland و Cambridge از ۱۶ زن خواستند که با تحلیل عکس‌های مختلف از حالات گوناگون چهره، احساسات آن‌ها را تشخیص دهند. دانشمندان دریافتند زنانی که نسبت اندازه دو انگشتشان پایین‌تر بوده، به مردان نزدیک‌تر‌اند و در تشخیص حالت روحی به تصویر کشیده شده در عکس‌ها با مشکلات بیشتری روبرو هستند. در بررسی دیگری که توسط محققین دانشگاه Erlangen در نورمبرگ آلمان انجام گرفت مشخص شد که نسبت انگشت سبابه به انگشتری در داوطلبانی که به الکل اعتیاد دارند در قیاس با شرکت‌کنندگان سالم کم‌تر است.

انگشت انگشتری

محققین دانشگاه کمبریج، سود تاجران این شهر را طی یک بازه زمانی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که انگشت انگشتریشان بلندتر است، کسب و کارشان ۱۱ برابر پر سودتر از همکارانشان می‌باشد. در تحقیقات دیگری مشخص شد که ناخن‌های شکننده و آسیب‌پذیر می‌تواند اطلاعات مهم‌تری را نشان دهد، مثلا اینکه فرد از پرکاری تیروئید و یا بیماری‌های کبدی رنج می‌برد.
ناخن‌های تغییر رنگ یافته هم می‌توانند نشان‌دهنده اطلاعات دیگری باشند. اگر ناخن شما سفید شده و همچنان به انگشتان متصل است، احتمالا دچار دیابت، سیروز کبدی و یا سوء تغذیه شده‌اید. در ۴۰ درصد موارد نیز، ناخن‌هایی که نیم قهوه‌ای و نیم سفید هستند، خبر از بروز اختلالات کلیوی مزمن می‌دهند؛ همچنین وجود لکه‌های سیاه در ریشه ناخن هم می‌تواند نشان‌دهنده نوع خاصی از سرطان پوست باشد.

مفصل انگشت

اگر مفاصل انگشتان شما بیش از اندازه محکم هستند و رشد غیرعادی دارند، لازم است با پزشک عمومی خود تماس بگیرید چرا که این مسئله می‌تواند از علائم اولیه آرتروز باشد. اما بر خلاف باور عامیانه‌ای که وجود دارد‌، این علائم به دلیل شکاندن انگشتان به وجود نمی‌آیند. بر اساس تحقیقی که نتایج آن در مجله هیأت پزشک خانواده آمریکا (The American Board of Family Medicine) در ماه مارس به چاپ رسید، هیچ‌گونه ارتباطی میان این دو وجود ندارد.
مفاصل انگشتان دست نیز مانند دیگر مفاصل بدن با مایع سینوویال پر شده است، با خم کردن انگشتان، استخوان‌های مفصل از یکدیگر جدا می‌شوند. این مسئله باعث کشیده شدن غشای پیوند دهنده میان آن‌ها می‌شود، به دنبال آن فشار وارد شده کاهش یافته و حباب‌هایی در مایع مفصلی ایجاد می‌شود. چنانچه عمل کشیده شدن انگشت ادامه پیدا کند این حباب‌ها می‌ترکند و باعث تولید صدایی می‌شوند که با خم کردن انگشتان ایجاد می‌شود؛ پس این صدا نه به دلیل سائیده شدن انگشتان، بلکه به خاطر ترکیدن حباب‌های هوای موجود در مایع مفصلی تولید می‌شود.

خطوط کف دست

در سال ۲۰۰۳ میلادی، متخصصین ژنتیک دانشگاه Kemerovo روسیه، متوجه رابطه میان خطوط کف دست و فلوروسیس (مسمومیت فلوئوری مزمن) شدند. آن‌ها پس از بررسی ۱۰۰۰ داوطلب شاغل در صنایع آلومینیوم (فعالیت در چنین محیط‌های کاری فرد را در معرض ابتلا به مسمومیت فلوروسیس قرار می‌دهد) متوجه شباهت‌های ژنتیکی خاصی میان افراد مبتلا به این مسمومیت، و اشخاصی با خطوط دست یکسان شدند. بر این اساس در افرادی که مستعد ابتلا به چنین مسمومیتی نمی‌باشند خطوط اصلی کف دست (سه خط محوری موجود در کف دست) به جهت‌های مختلفی کشیده شده است.