فست فود مغزتان را کوچک می کند

فست فود

این روزها دیگر گفتن از مضرات فست فود ها و سرخ کردنی ها کلیشه ای شده. حتما شما هم شنیده اید. اما چه می شود کرد. مقاومت کردن در مقابل فست فوده ها کار دشواریست و اغلب چاق کننده بودنش را به جان می خریم و می خوریم. 🙂 . حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده که بهتان بگویند فست فود نخورید که چاق می شوید و شما بگویید اشکالی ندارد، بگذار چاق شوم. اما ما می خواهیم مطلب جالبتری را به شما بگوییم و آن این است که فست فود مغز شما را کوچک می کند.

پژوهش های جدید نشان می دهد بخش مرتبط با یادگیری حافظه و بهداشت روانی انسان در مغز افرادی که به صورت دائم از غذاهای غیر سالم مانند نوشابه ها، غذاهای شور، گوشت های فراوری شده و فست فود استفاده می کنند؛ کوچکتر از سایر افراد است. با وجودی که در این مطالعات تنها اطلاعات و ساختار مغز افراد داوطلب بالای ۶۰ سال مورد مطالعه قرار گرفت ولی پژوهشگران به صراحت اعلام کرده اند که این موضوع و تاثیرات مخرب غذاهای فوق الذکر، ارتباطی با سن و جنسیت نداشته و در همه ی افراد از جمله جوانان و کودکان نیز قابل مشاهده است. «فیلیس جاکا» سرپرست تیم تحقیق و استاد پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه دیکن استرالیا، می گوید: «ما پیش از این می دانستیم که ترکیبات غذایی اعم از غذاهای سالم و ناسالم می توانند تاثیراتی سریع و قابل توجه بر بخش هیپوکامپ مغز داشته و بر اندازه و عملکرد این قسمت مهم مغز تاثیر گذارند. اما تاکنون و پیش از این دوره از مطالعات این تحقیقات تنها روی موش های آزمایشگاهی انجام شده و هیچ گاه به صورت مستقیم روی انسان انجام نشده بود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افراد  بالغی که در رژیم غذایی خود از مواد غذایی ناسالم مثل نوشیدنی های قندی، مواد غذایی نمکی و غذاهای فراوری شده استفاده می کنند، دارای هیپوکامپ کوچکتری در سمت چپ مغز خود هستند. از سوی دیگر افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از الگوی غذاهای سالم پیروی کرده و به میزان زیادی از ماهی، سبزیجات و میوه استفاده می کنند، دارای هیپوکامپ چپ بزرگتری هستند.

ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست.

ماهی و آبزیان با وجود آن که از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرباشباع نشده به نام امگا ۳ در آبزیان وجود دارد که اثرات بسیار مهمی‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش‌گیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌ای به عهده دارد.