اگر از افرادی هستید که ناخودآگاه فکر می‌کنید موبایلتان در حال ویبره زدن است، به این سندرم مبتلا هستید و این مشکل در اثر استفاده بیش از حد از تلفن همراه است. مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان یک دبیرستان دچار عارضه ویبره خیالی (Phantom vibration syndrome) هستند.

این توهم ممکن است هنگام حمام کردن، تماشای تلویزیون یا استفاده از وسایل پر سر و صدا تجربه شود. گوش انسان به طور مشخص قادر به شنیدن اصوات با فرکانس بین ۱،۰۰۰ تا ۶،۰۰۰ هرتز است و صدای زنگ تلفن‌های همراه نیز معمولاً در این بازه قرار دارند. شناسایی این فرکانس در فضاهای باز مشکل است، و این علت سبب می‌شود فرد در فواصل طولانی یا محیط‌های پر سر و صدا دچار اشتباه و توهم شود. اما علت توهم ویبره کم‌تر شناخته شده است و ممکن است علل روانی یا عصبی داشته باشد.

ویبره موبایل

براساس اظهارات محققان عارضه بیشتر در کسانی ظاهر می‌شود که تلفن همراه خود را در حالت ویبره قرار داده و آن را در جیب لباس‌های خود می‌گذارند. به گفته آنان در این گونه سندروم «fauxcellarm» حتی زمانی که تلفن همراه از حالت ویبره خارج است عضله مربوطه شروع به ارسال سیگنال‌های کاذب به مغز می‌کند و در نتیجه فرد دچار نوعی حساسیت و هوشیاری نابه‌جا نسبت به تلفن همراه خود می‌شود. در حالت پیشرفته این سندروم، فرد در مواردی به تکان‌های لباسی که بر تن دارد نیز حساس می‌شود و آن را به حساب زنگ خوردن تلفن همراه خود می‌گذارد.

به گفته‌ی دکتر Larry Rosen ، روانپزشک :
ما رفتارهای وسواسی اجباری زیادی را روزانه انجام می‌دهیم که به نظر عادی می‌رسند. افرادی که مدام به تلفن همراه خود نگاه می‌کنند تفاوت چندانی با کسانی که مدام دست خود را می‌شویند، ندارند، نمی‌خواهم بگویم آن‌ها دچار وسواس شده اند، اما حقیقت این است که فاصله‌ی چندانی با وسواسی شدن ندارند.

فکر کنم دیکه وقت اون رسیده باشه که کمی کمتر تلفن همراه مان را همراهی کنیم!