در این پست سری دوم مکانهای باور نکردنی و حیرت انگیز جهان را خدمت علاقمندان مجله وزین www.weare.ir معرفی می کنیم.

# ۱۶ سالار د یونی (Salar De Uyuni)، بولیوی

Salar De Uyuni, Bolivia

Salar De Uyuni, Bolivia

سالار د یونی (Salar De Uyuni)، بولیوی: این ناحیه بزرگ‌ترین جلگه نمکی جهان است که باید آن را از نزدیک ببینید تا باور کنید وجود دارد. این منطقه ۱۲ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد.

# ۱۷  ساحل قرمز، Panjin، چین

Red Beach, Panjin, China

وقتی به یک ساحل فکر می کنیم مطمئنا رنگ قرمز آخرین رنگیه که تصور می کنیم. این ساحل در چین، پاییز هر سال چنین رنگ پر جنب و جوشی داره. این رنگ قرمز به دلیل وجود وجود گیاه دریای ای به نام surds است.این گیاه دریایی در طول بهار رشد می کنه و در طول تابستان به رنگ سبز در میاد و هنگام پاییز این رنگ از سبز به قرمز تغییر می کنه که برای توریست ها و مردم محلی متحیر کننده است.

# ۱۸ آنتلوپ کنیون، ایالات متحده آمریکا

Antelope Canyon, Usa

آنتلوپ کنیون (Antelope Canyon) پارکی طبیعی در ایالت آریزونا در ایالات متحده آمریکا است. این پارک حاوی صخره‌هایی دیدنی است که توسط آب و هوا در طول سالیان بگونه‌ای غریب فرسایش یافته و در ساعاتی مخصوص از روز خالق مناظری با نورپردازی‌های نایاب می‌شوند. این پارک همانند مانیومنت ولی متعلق به زمین‌های قبیله ناواهو می‌باشد.

# ۱۹ بیابان نامیب، نامیبیا

Namib Desert, Namibia

نامیب یک بیابان ساحلی در آفریقای جنوبی است. اسم نامیب از ریشهٔ “ناما” به معنی پهناور گرفته شده است. این بیابان محدوده‌ای به وسعت ۸۰٬۹۵۰ کیلومتر مربع را اشغال کرده است.این بیابان از شمال به رود یوساب و در جنوب به شهر لودریتز محدود می‌شود. و همین طور از غرب و شرق به تربیت به اقیانوس اطلس و دیوارهٔ نامیب محدود می‌شود. این بیابان از شمال تا جنوب حدود ۱۶۰۰ کیلومتر طول دارد و عرض آن در جاهای مختلف از ۵۰ تا ۱۶۰ کیلومتر متفاوت است. نامیب بارش سالیانه کمتز از ۱۰ میلی متری دارد و این موضوع باعث شده تا این سرزمین به زمینی بایر و بی حاصل تبدیل شود. این منطقه تقریباً خالی از سکنه است. پارک ملی نامیب قسمت بزرگی از بیابان نامیب را دربرمیگیرد. هر چند اکثر مناطق آن به سختی قابلیت دسترسی دارند ولی چندین منطقۀ توریستی را در خود جای داده است. از مهم ترین این جاذبه ها، ناحیۀ مشهور سُسوسولی است.

 

 

 

 

# ۲۰ غار یخی در ایسلند

Ice Cave In Iceland

این غار یخی که یکی از زیباترین و شگفت انگیزتزین غارهای جهان بشمار میرود در کشور ایسلند واقع شده، این غار ها از ذوب شدن یخ ها در دوره یخبندان در زیر یخچال های طبیعی بوجود آمده اند، این غار بیش از صد متر طول دارد، ایسلند شمالی­ترین کشور اروپا و کشوری است جزیره‌ای در شمال اقیانوس اطلس، کشور ایسلند پر است از غار های عجیب و آتشفشان های زیبا و با شکوه.

# ۲۱ غار آلگاروه، پرتغال

Cave In Algarve, Portugal

غارهای آهکی الگاروه شهرتی جهانی دارند. این غارها در خط ساحلی آلگاروه آرمیده‌اند. نزدیک‌بودن به ساحل  و تازیانه‌ی موج‌های خستگی ناپذیر اقیانوس اطلس سیر ایجاد این غارها بر اثر فرسایش را تسهیل و تسریع کرده‌است. اگر روزی به آنجا سفر کردید، تورهای ساحلی (با قایق) همیشه آماده را می‌توانید در کنار ساحل بیابید. این قایق‌ها شما را تا ساحل Ponta Da Piedade همراهی می‌کنند. Ponta Da Piedade شهرت خود را مرهون و مدیون برج‌های ماسه سنگی خویش است. در نهایت از شما دعوت می‌کنیم تا به تماشای زیبایی‌های آلگاروه بنشینید

# ۲۲  ساحل درخشان در مالدیو

Glowing Beach In Maldives

شب‌ها در سواحل مالدیو نور آبی خیره کننده‌ای به چشم می‌خورد که همانند ستارگان آسمان است. این نور آبیدرخشان ناشی از ذرات بسیار کوچکی است که در امواج ساحلی وجود دارد. این ذرات کوچک که از خودشان نور آبی ساطع می‌کنند از دسته فیتوپلانکتون‌ها یا موجودات ریزدریایی هستند. وقتی این ذرات لمس شوند یا در مسیر شکست موج قرار بگیرند، نور آبی رنگی از خود بروز می‌دهند. وقتی موج به ساحلمی‌رسد و می‌شکند این نور آبی رنگ به روشنی قابل مشاهده است. وارد آمدن هرگونه فشاری به این ذرات همین واکنش را در این موجودات دریایی به همراه دارد. بنابراین ، وقتی فرد روی ساحل راه برود، در پشت سر او نوری آبی رنگ شکل می‌گیرد که بسیار خیره کننده است.

# ۲۳ دریاچه Retba، سنگال

Lake Retba, Senegal

دریاچه رتبا، Retba یا صورتی در سنگال و یکی از جاذبه های توریستی درغرب آفریقاست، برخلاف تمام دریاچه‌‌‌ های دنیا صورتی رنگ است. این دریاچه به خاطر رنگ جالب آن مورد توجه قرار گرفته است به گفته یکی از محققان، زمانی که از داخل هلی‌ کوپتر به این دریاچه نگاه می‌ کردیم، به نظر می‌ رسید که قایق‌‌‌ ها روی مخلوطی از شیر و توت فرنگی شنا می‌ کردند. غلظت نمک این دریاچه به حدی است که باعث شناور شدن هر شناگری در سطح آب می‌ شود.مایکل دانسون، میکروبیولوژیست و محقق در این‌ باره می‌گوید: رنگ صورتی این دریاچه به خاطر غلظت زیاد و بالای نمک در ترکیب با باکتری فعالی Dunaliella Salina به نام است. این باکتری‌‌‌ ها در کنار نمک و با استفاده از نور خورشید، انرژی بیشتری تولید می‌ کنند و چرخه صورتی رنگ آب را به وجود می‌ آورند.

# ۲۴ غار یخی نزدیک آتشفشان Mutnovsky ، روسیه

Ice Cave Near The Mutnovsky Volcano, Russia

این غار یخی با ظاهر سورئالیست در شبه جزیره Kamchatka در روسیه واقع شده است. این تونل دراز چند کیلومتری توسط آب های داغ بهاری که زیر زمین های یخی در نزدیکی آتشفشان Mutnovsky جریان دارد بدین شکل درآمده است. به دلیل اینکه یخ های روی آتشفشان های Kamchatka در سال های اخیر در حال آب شدن هستند، سقف غار آنقدر نازک شده که حتی نور خوشید از ساختارهای یخی گذشته و داخل غار را روشن می کند.

# ۲۵ دروازه های جهنم، Derweze، ترکمنستان

Gates To Hell, Derweze, Turkmenistan

دروازه جهنم یا دروازه دوزخ (به ترکمنی: Jähennem derwezesi/جهنم دروازه‌سی) یک میدان گازی در کنار روستای دروازه در قره‌قوم، استان آخالترکمنستان است. گودالی عظیم به قطر حدود ۷۰ متر و گودی بیشینه تا ۲۰ متر که در آتش ناشی از تراوش گاز طبیعی بیش از ۴۰ سال در حال سوختن است و بوی گاز و ترکیبات دارای گوگرد آن تا مسافت زیادی در اطراف گودال به مشام می‌رسد. محدوده حرارت غیر قابل تحمل آن تا حدود ۶۰ متری لبه گودال می‌رسد. مختصات تقریبی گودال عبارتند از: طول جغرافیایی ۵۸ درجه و ۲۶ دقیقه و ۲۱٫۸ ثانیه شرقی و عرض جغرافیایی ۴۰ درجه ۱۵ دقیقه و ۹٫۴ ثانیه شمالی. به دنبال فعالیتهای اکتشاف نفت در محدوده یاد شده در سال ۱۹۷۱ میلادی توسط محققین اتحاد جماهیر شوروی این میدان گازی در محل کشف شد. در پی نصب تجهیزات برای حفاری چاه‌های اکتشافی و شناسایی میزان ذخایر گازی میدان، توسط گروه‌های اکتشافی یاد شده، و پس از شروع عملیات حفاری، زمین مجاور دکل حفاری و تاسیسات جانبی در حفره‌ای عظیم ریزش کرد و ناپدید شد. گرچه در این حادثه به کسی آسیب نرسید اما در پی ریزش و پدید آمدن گودال بزرگ، مقادیر بسیار زیادی گاز و خصوصاً گاز متان در فضا پخش گردید که با عث بروز خطرات محیط زیستی در منطقه و تهدیدی برای سلامتی ساکنین روستا گردید. به علت سمی بودن گازها متخصصین به جای کنترل مخزن با هزینه‌های سنگین تصمیم به سوزاندن آنها گرفتند چرا که در چنین حالاتی که کنترل منایع نشت گاز غیر ممکن یا پر هزینه می‌باشد راه حل بعدی سوزاندن گازهای سمی است. با این تصور که گازهای محدوده سوخته و آتش خاموش می‌شود اقدام به آتش زدن گودال نمودند ولی بر خلاف تصور آنها آتش تا کنون (سال ۲۰۱۳ میلادی) ادامه دارد و با توجه به وجود منابع گاز و نفت در آن منطقه کماکان ادامه خواهد داشت. در آوریل ۲۰۱۰ میلادی قربان‌قلی بردی‌محمدف رییس جمهور ترکمنستان از محل بازدید کرد و برای جلوگیری از اثر منفی گودال مشتعل بر روی سایر فعالیتهای توسعه میدان‌های گازی منطقه، تصمیم به کنترل گودال گرفته‌اند اما دروازه دوزخ همچنان در حال سوختن می‌باشد و یکی از جاذبه‌های توریستی ترکمنستان نیز به شمار می‌آید.

# ۲۶ دریاچه Natron، تانزانیا

Lake Natron, Tanzania

این دریاچه با مناظر فوق العاده زیبا و خیره کننده اش در نزدیکی مرز کنیا در تانزانیا واقع شده است یکی از دلایل دیدنی بودن این دریاچه رنگ قرمز آن است که به دلیل تبخیر بسیار شدید در این دریاچه نمک است. وجود چشمه های آب گرم معدنی با عمق کمتر از سه متر و وجود انواع موادمعدنی جذابیت دیگر این دریاچه نمکی است. دریاچه ی نمک ناترون واقع در تانزانیا یکی از آرام ترین دریاچه های آفریقاست؛ محلی مناسب برای زندگی فلامنگوهای در معرض خطر انقراض اما این بهشت فلامنگوها برای تعداد زیادی از حیوانات دیگر یک جهنم به تمام معنی است و یک سری از وحشتناک ترین عکس های موجود در جهان در این دریاچه گرفته شده اند. عکس هایی از حیواناتی که انگار بلافاصله تبدیل به سنگ شده اند. محیط این دریاچه  به طرز زیادی خشن است به طوری که pH آن گاهی به ۱۰٫۵ و دمای آن گاهی به ۶۰ درجه سانتی گراد می رسد. شرایط موجود و خاصیت قلیایی زیاد این دریاچه به علاوه ی مقدار زیاد آمونیک می تواند پوست و چشم های حیوانات ناسازگار را بسوزاند و به همین خاطر موجودات بسیار کمی شانس زندگی در چنین محلی را دارند که از بین آن ها می توان به باکتری های نمک دوست، ماهی های قلیا دوست و فلامنگو ها اشاره کرد. حالت شدید قلیایی این دریاچه عمدتا به دلیل سدیم کربناتی (ماده ای که در گذشته برای مومیایی کردن افراد در مصر باستان استفاده می شده) است که از تپه های مجاور به این دریاچه سرازیر شده و تا حدی باعث قرمز شدن رنگ آن می شود. شاید هم بتوان گفت قبرستانی را برای هزاران پرنده ی کوچک ایجاد می کند. دیوید هارپر، بوم شناسی از دانشگاه لیسستر که دفعات زیادی این دریاچه را دیده، می گوید:”اگر لاشه ی بدن جانداری در جای دیگری بیفتد به سرعت تجزیه می شود اما در نزدیکی این دریاچه، سریعا نمک آن را می پوشاند و برای همیشه سالم می ماند.” دیگر دریاچه مشابه، دریاچه ی باهی در شرق آفریقا است. این دریاچه نیز مانند دریاچه ی ناترون به هیچ دریا و رودی راه ندارد.

# ۲۷  دریاچه خالدار، کانادا

Spotted Lake, Canada

Spotted Lake, Canada

دریاچه کلیکوک در بریتیش کلمبیای کانادا یکی از بزرگ‌ترین ذخایر مواد معدنی مانند سولفات‌های سدیم، کلسیم و پتاسیم و همچنین هشت نوع فلز سنگین مانند نقره و تیتانیوم است. با تبخیر آب این دریاچه قلیایی و نمکی در تابستان خال‌های بزرگی روی دریاچه ظاهر می‌شوند که بسته به میزان تبخیر و ترکیب مواد معدنی در آن زمان-عمدتا سولفات منیزیم کریستال شده- رنگ‌های مختلفی دارند. باقی مواد معدنی گذرگاه‌های طبیعی در سطح دریاچه به وجود می‌آورند و دوستداران پدیده‌های طبیعی می‌توانند خال‌های رنگین را از نزدیک مشاهده کنند.

# ۲۸ دریاچه Hillier، استرالیا

Lake Hillier, Australia

در سواحل جنوبی استرالیا گروهی بیش از صد جزیره قرار گرفته اند. این گروه جزایر به عنوان مجمــع الجـــزایـر ریــچـرچ ( Recherche Archipelago ) شناخته میشوند. دریاچه هیلیر ( Lake Hillier ) در سواحل غربی این مجمع الجزایر واقع شده است و ویژگی منحصر به فرد این دریاچه رنگ صورتی آن است. وسعت دریاچه هیلیر ( Lake Hillier ) در حدود ۶۰۰ متر است. اطراف این دریاچه توسط درختان جنگلی و درختان اوکالیپتوس پوشیده شده است. دریاچه هیلیر در سال ۱۸۰۲ توسط کاوشگر انگلیسی به نام ماتیو فلیندرز ( Matthew Flinders ) در سفر خود به سیدنی کشف شد. در حقیقت این دریاچه صورتی رنگ در فاصله چند قدمی از آبهای قطب جنوب قرار دارد و جالب این که هیچ ردپایی از رنگ آبی اقیانوسی در این دریاچه مشاهده نمیشود. البته هنوز دانشمندان به نتایج قطعی درباره علت متفاوت بودن رنگ این دریاچه دست نیافته اند اما آنها بر این باور هستند که این رنگ ناشی از وجود ترکیبی از بی کربنات سدیم یا همان جوش شیرین و نمک دریایی است که در این دریاچه وجود دارد. بر اساس فرضیه دیگر دانشمندان علت اصلی رنگ صورتی این دریاچه را ناشی از وجود باکتری های نمک دوست، قرمز رنگ در بستر نمکی دریاچه عنوان می کنند. با این وجود شنا کردن در این دریاچه هیچ خطری ندارد.

# ۲۹  یخچال Skaftafell، ایسلند

Skaftafell Glacier, Iceland

ایسلند کشور کوچکی است به همین دلیل دیدنی‌های آن بسیار در معرض توجه هستند، اما در بین تمام جاذبه‌های این سرزمین یک پدیده اغواکننده هست که بیش از همه می‌درخشد: این پدیده یک غار کریستالی است که در جزیزه اسکافتافل واقع است.این یخچال طبیعی بزرگ بسیار چشم نواز و دل انگیز می باشد. این غار به دلیل رسوبات بادآورده‌ای که در بطنش قرار گرفته‌، اشکال باورنکردنی را پیش روی بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. عدم وجود حباب‌های هوا به این معناست که یخ‌ها می‌توانند تمام نور موجود را به خود جذب کنند و این پدیده یخ آبی‌رنگ را خلق کرده است. گردشگران این غار کریستالی هنگام بازدید، صداهایی مانند خرد شدن، ترک برداشتن و شکستن یخ را می‌شنوند که مربوط به حرکت‌های کوه یخی است که این غار کریستالی روی آن قرار گرفته است.

# ۳۰ غار یخی، اورگان، ایالات متحده آمریکا

Ice Cave, Oregon, Usa