امروز برآن شدیم که مختصر نظری به زندگی ۱۴ تن از بزرگترین دانشمندانی که جهان بشریت به خود دیده است داشته باشیم. آنچه امروز بدنبال آنیم جمع آوری لیست این بزرگان در یکجا و نیم نگاهی از دریچه ای متفاوت به زندگی شان، چونان که غیر از این، در مورد زندگی آنها، بواسطه شهرت، حکایت های مفصل در سایت ها و دانشنامه های بزرگ نظیر ویکی پدیا رفته است.!! (یه لحظه جو گیر شدم یاد نثرهای قدیمی افتادم)

 آلبرت انیشتین  آلبرت انیشتین Albert Einstein
گل سرسبد دانشمندان، بزرگ مردی که علم فیزیک نظری را، بواسطه نظریات خود تغییر داد. نظریه ها، معادلات و ایده های وی به افسانه تبدیل شدند و اکنون او را در سراسر جهان می شناسند.
انیشتین در ۱۴ ام مارس ۱۸۷۹ در آلمان و در یک خانواده یهودی بدنیا آمد. از همان اویل جوانی ذهنی کنجکاو، پرسشگر با توانایی عجیب در حل معادلات ریاضی داشت. او در سال ۱۹۲۱ جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کرد. وی در ۱۷ ام آوریل ۱۹۵۵ درگذشت.
  اسحاق نیوتن  اسحاق نیوتن Isaac Newton
اسحاق نیوتن (آیزاک نیوتن) یکی از تاثیرگذار ترین دانشمندان تمام دوران. ایدها و نظریه های متععد وی در فیزیک، ریاضیات و فلسفه است. او نظریه گرانش جهانی (جاذبه) و سه قانون حرکت را پایه گذاری کرد. وی در انگلستان زاده شد. مشهورترین جمله نقل شده از او چنین است: “افلاطون دوست من است، ارسطو دوست من است، اما بزرگترین دوست من حقیقت است”
 گالیلئو گالیله Galileo Galilei
دانشکمند ایتالیایی که چشم جهان را به شیوه جدید تفکر در مورد منظومه شمسی و ستاره شناسی باز کرد. گالیله در ۱۵۶۴ در شهر پیزا ایتالیا بدنیا آمد. اگر چه در دانشگاه پیزا به دنبال مدرک پزشکی بود اما هیچگاه نتوانست آن را به پایان برساند و به ریاضیات روی آورد. تلسکوپ، قطب نما و دماسنج از اختراعات اوست. وی هیچگاه نظیریه کپلر که ماه باعث جزر و مد آب دریا می شود را نپذیرفت تا ثابت کند افراد باهوش نیز اشتباه می کنند.
   چارلز داروین Charles Darwin
داروین در سل ۱۸۰۹ در انگلستان بدنیا آمد. بزرگترین نظریه وی نظریه تکامل است. در سن ۵۰ سالگی کتاب “منشا گونه ها” ی وی که نقطه عطفی بود در تاریخ زیست شناسی جهان، منتشر شد. “بیان عواطف در انسان و حیوانات”، “نزول انسان”، “انتخاب در ارتباط با جنس” و “قدرت حرکت در گیاهان” از دیگر کتابهای اوست.
   یوهانس کپلر Johannes Kepler
وی را به عنوان رهبر یک انقلاب علمی بزرگ در قرن ۱۷ می شناسند. سه قانون مهم حرکت سیارات توسط وی مطرح شد که عبارت است از:
۱- هر سیاره در مدار بیضی شکل با مرکزیت خورشید می گردد. ۲- اگر خطی از سیاره ای به سمت خورشید حرکت کند، در فواصل زمانی یکسان، مسیرهای یکسانی را طی می کند. ۳- مربع دوره مداری سیاره به طور مستقیم متناسب با مکعب از محور نیمه اصلی از مدار خود است. ناسا به یاد کپلر، یکی از ماموریت های فضایی خود در سال ۲۰۰۹ به نام وی نامگذاری کرد این ماموریت شامل یک تلسکوپ بسیار قوی برای جستجوی سیارات مشابه زمین بود.
   لوئیز پاستور Louis Pasteur
این شیمیدان و میکربیولوژیست فرانسوی در دسامبر ۱۸۲۲ بدنیا آمد. دنیا وی را بخاطر زحمات و دست آورد هایش بر روی علل و پیشگیری از بیماری ها ستایش می کند. بزرگترین اکتشاف وی پیدا کردن روشی برای جلوگیری از خراب شدن مایعات نظیر شیر بود که البته پاستوریزه نام گرفت. “علم کشور نمی شناسد چراکه متعلق به بشریت است و چراغ روشن جهان” نقل معروفی است از لوئیز پاستور.
   ارنست رادرفورد Ernest Rutherfordارنست رادرفورد شیمی دان اهل زلاندنو بود که در زمینه فیزیک هسته ای کارهای بزرگی انجام داد. در سال ۱۹۰۸ زمانی که ارنست ۷۰ سال داشت جایزه نوبل شیمی را بخاطر کارهایش در مورد تغییر شکل عناصر مواد رادیواکتیو دریافت کرد. جالب است که بدانید عنصر رادرفوردیوم (Rutherfordium) به افتخار رادرفورد نامگذاری شده است.
نقل معروف از وی است که ” اگر شما می توانید دانش فیزیک خود را برای یک گارسن توضیح دهید، دانش شما چندان خوب نیست”.
   جین گودال Jane Goodall
این خانم بریتانیایی در سوم آوریل ۱۹۷۷ بدنیا آمد. شهرت وی بخاطر مبارزاتش در دفاع از حقوق حیوانات است. عمده مطالعات وی بر روی شامپانزه ها بود. در این میان او کشف کرد که شامپانزاه ها ظرفیت استفاده از ابزار ها و وسایل ساده و پیچیده را به خوبی دارند. چیزی که تصور میشد فقط متعلق به انسان است.
   مایکل فارادی Michael Faraday
یکی از تاثیرگذارترین دانشمند تاریخ بشریت. داشتن تخصص در دو زمینه شیمی و فیزیک عامل بسیاری از نوآوری های اوست. او در سال ۱۹۷۱ در انگلستان زاده شد. کار های او بر روی الکترومغناطیس و الکتروشیمی پایه گذار بسیاری از اختراعات بود. کشف قانون الکترولیز و قوانین مربوط به الکترومغناطیس که زیربنای ساخت موتورهای الکتریکی است از دستآورد های اوست. فاردای مرد اندیشه و اعتقاد بود. او پیشنهاد دولت بریتانیا را برای کمک به ساخت سلاح شیمیایی رد کرد.
 ادوین هابل Edwin Hubble
ادوین هابل ستاره شناس آمریکایی که در سال ۱۸۸۹ پا به دنیای خاکی گذاشت. هابل تاثیر بسیاری در علم نجوم داشته است. او باورهای گذشته در مورد اینکه فضا محدود به کهکشان راه شیری است را درهم شکست و وجود دیگر کهکشان در کنار کهکشان راه شیری را اثبات نمود. از بزرگترین کارهای او قانون هابل در مورد سرعت نور در کهکشانهاست که به کمک آن می توان اثبات نمود که جهان در حال گسترش است (بدلیل تخصصی بودن این مطلب به همین اندازه در مورد قانون هابل بسنده می کنیم). انیشتین بزرگترین اشتباه زندگی خود را نادیده گرفتن این قانون در معدلات خود می دانست.
   ماری و پیر کوری Marie & Pierre Curie
پیر و ماری کوری هر دو از دانشمندان بزرگ تاریخ بودند آنها در سال ۱۸۹۵ با هم ازدواج کردند. در سال ۱۹۰۳ جایزه نوبل فیزیک به طور مشترک برای کار بر روی تابش به آنها اهدا شد. پیر کوری در سال ۱۹۰۶ و تنها ۹ سال پس از ازدواجش با ماری در یک حادثه خیابانی درگذشت. ماری کوری نیز در سال ۱۹۳۴ درگذشت. مرگ وی را بخاطر قرارگرفتن بیش از حد در معرض تشعشع اعلام کردند. هر جند که در این مورد اتفاق نظر وجود ندارد.
   جیمز ماکسول James Maxwell
جیمز ماکسول در ۱۶ ام ژوئن سال ۱۸۳۱ در ادینبورگ اسکاتلند متولد شد. مجموعه معادلات ماکسول که به توضیح خواص میدانهای مغناطیسی و الکتریکی می پردازد از عمده کارهای این ریاضیدان بزرگ است. ماکسول سهم عمده ای در پیشرفت فیزیک در قرن ۲۰ ام داشته است. انیشتین همواره کارهای او را تحسین می کرد.
   استفان هاوکینگ Stephen Hawking
استفان هاوکینگ یکی از مشهورترین دانشمندان دوران مدرن است. این فیزیکدان بریتانیایی در ۸ ام ژانویه ۱۹۴۲ بدنیا آمد. علارغم مشکلات فیزیکی اش، با ایده های خارق العاده اش، همواره دنیای علم را متعجب می کرد. هاوکینگ سهم بسیار مهمی در زمینه کیهان شناسی و کوانتم دارد. اسیفان از بیماری اسکلروز آمیوتروفیک لترال، که یک نوع بیماری حرکتی است رنج می برد بخاطر این بیماری او تقریبا به طور کامل فلج شده است. مهمترین و پرفروشترین کتاب وی “تاریخ مختصر زمان” است.
نقل معروف از وی این است که: باید یک چیز بسیار ویژه و عجیب در مورد شرایط مرزی جهان وجود داشته باشد و آنچه می تواند عجیب تر باشد این است که آیا شرایط مرزی وجود ندارد؟
   ارسطو Aristotle
فیلسوف یونانی که از ۳۸۴ تا ۳۲۲ سال قبل از میلاد زندگی میکرد. همگان به تاثیر مثبت تئوری و استدلال های وی در فیزیک اذعان دارند. علاوه بر علم، ارسطو در شعر، موسیقی، تئاتر، منطق، متافیزیک، سخنوری، اخلاق و سیاست نوشته هایی دارد. ارسطو شاگرد افلاطون بود (می دونم که میدونید!) وی ۲۰ سال از عمر خود را در آکادمی افلاطون به تحصیل علم گذراند.
نقل است از وی که: آزاد کسی است که بر ترس خود غلبه کند .